HOZZÁVALÓK
1 doboz barackkonzerv50 dkg túró
1 mk cirtomhéj
2 ek citromlé
4 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
Ízlés szerint friss bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
1. A pohárkrém elkészítéséhez a barackkonzerv levét egy tálba öntjük. Kb. 15 dkg barackot és 3 ek baracklevet botmixer segítségével pürésítünk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a robotgéppel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük.
2. A megmaradt barackot apró kockákra vágjuk. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
3. Poharakba rétegezzük a túrós krémet, a tejszínhabot és a barackot. Bazsalikomlevelekkel díszítjük. Fogyasztás előtt jól lehűtjük.