Gombás-paradicsomos penne

Gombás-paradicsomos penne
45 perc
4 adag
Egyszerű elkészítés
Átlagos

HOZZÁVALÓK

30 dkg apró csiperke
1 csok újhagyma
3 ek napraforgóolaj
Ízlés szerint
Ízlés szerint bors
1 dl száraz fehérbor
10 dkg koktélparadicsom
50 dkg penne
1 csok petrezselyem
 

ELKÉSZÍTÉS

1. A konyhai papírtörlővel letisztogatott gombát felszeleteljük, esetleg csak félbe- vagy négyfelé vágjuk. A megtisztított újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk. Mélyebb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a borral, és sűrűbbre főzzük kb. 4 perc alatt. Hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paradicsomokat, és további 3 percig pároljuk.

2. A pennét forrásban levő sós vízbe szórjuk, a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a gombás szósszal. Petrezselyemlevelekkel díszítve vagy finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tészta