Egyszerű krumplis tészta

Egyszerű krumplis tészta
60 perc
4 adag
Egyszerű elkészítés
Olcsó

HOZZÁVALÓK

1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 tk pirospaprika
50 dkg krumpli
Ízlés szerint
Ízlés szerint bors
50 dkg tészta
 

ELKÉSZÍTÉS

1. A krumplis tészta elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával.

2. Hozzáadjuk a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a saját levében, fedő alatt, takarékon (néha megkevergetve) puhára pároljuk.

3. Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint kifőzzük és leszűrjük. Amikor megpuhult a krumpli, kissé összetörjük, és összekeverjük a kifőtt tésztával. Szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tészta