HOZZÁVALÓK
30 db oreo keksz9 dkg vaj
40 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
1 tk citromlé
3 dl habtejszín
2 csom habfixáló
10 db oreo keksz a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. A kekszet egy zacskóba helyezzük, majd egy sodrófával összetörjük. Ezután a kekszmorzsának 2/3-át keverjük össze a lágy vajjal, és ezt a keveréket nyomkodjuk a tortaforma aljára.
2. A mascarponét és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet. A habtejszínt habfixálóval felverjük, majd összekeverjük a mascarponés keverékkel, és óvatosan beleforgatjuk a maradék kekszmorzsát. A kapott krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában.
3. A díszítéshez összetörjük a kekszet, majd a kapott morzsával megszórjuk a torta felső részét. Ezután lefedjük, és 4-5 órára a hűtőbe helyezzük.